Geen producten (0)

Coronavirus en mondkapjes

Cornovirus mondkapjes

Op dit moment komen er bij ons veel vragen binnen over Coronavirus mondkapjes en mondmaskers, hieruit blijkt dat er veel onduidelijkheden zijn.

Op dit moment zijn er maar twee maskers die kunnen worden gebruikt als Coronavirus mondkapjes en dit zijn de zogenaamde FFP2 & FFP3 maskers. Dit zijn maskers met een filter en hebben de hoogste normen (94% en 99%) van filtratie. 

Hebben de mondkapjes van Face Cover wel zin?  Ja, deze hebben wel degelijk zin. Niet als een medisch masker of als specifiek Coronavirus mondkapjes, daarvoor zijn ze niet geschikt. Het nut van het dragen van onze mondkapjes is ten eerste de bewustwoording. Het zit niet in ons systeem dat we automatisch afstand houden tot andere mensen om ons heen, door een mondkapje te dragen wordt er continu op geattendeerd dat je moet opletten. Met het dragen van onze mondkapjes geef je dit signaal ook naar andere mensen. We zullen er bewust van moeten blijven dat we vatbaar zijn voor een virus en dit moeten wij actief uitstralen. Aandacht vragen voor de situatie is wat hiermee gebeurt. Is dit dan de enige reden, nee.

Besmetting kan veroorzaakt worden door contact. Het aanraken van mond, neus en ogen met een hand of vinger waar het virus op zit is het grootste gevaar. Want via je handen kun je het virus makkelijk overdragen bij het aanraken van je mond of neus. Door het dragen van onze mondkapjes is het niet mogelijk om onbewust je mond of neus aan te raken. Ook hiervoor geldt dat je een bewust zijn creëert van de situatie. Was handen altijd goed met water en zeep of alcohol voor ten minste 20 seconden, voor het aanbrengen of na verwijderen van de mondkapjes, maar zeker ook tussendoor.  Voorkom dat je het mondkapje aanraakt aan de voorzijde ter hoogte van de neus en mond.

Waarom zijn de meeste mondkapjes dan niet geschikt tegen het Coronavirus? Afgezien dat veel mondkapjes niet goed rondom aansluiten op de neus, de wangen en de kin is de stof niet dicht genoeg geweven om de virusdeeltjes – die zich door de lucht verplaatsen – tegen te houden.

De afbeelding is om aan te tonen hoe klein een virus is ten opzichte van een gemiddelde haar.

Virus grootte tot een haar

Hebben de mondkapjes van Face Cover nog andere voordelen. Ja zeker, zoals in het voorbeeld met de haar te zien is kun je voorkomen dan stofdeeltjes en pollen in je neus of mond terecht komen. Mensen met een stof allergie en hooikoorts kunnen hier profijt van hebben.

Op dit moment zijn mondkapjes een hot item in verband met het coronavirus. Wij van Face Cover zijn ervan overtuigd dat mondkapjes en gezichtsmaskers steeds meer het straat beeld zullen gaan bepalen, nu omdat Coronavirus mondkapjes een populair artikel is, maar ook na de Corona pandemie zal het een populair artikel worden. Mondkapjes zullen zich ontwikkelen naar een (functioneel)fashion item. Face Cover zal regelmatig nieuwe limited editions mondkapjes uitbrengen en werken aan gepersonaliseerde mondkapjes.

Voor dit moment adviseren wij om mondkapjes te dragen en iedereen ervan bewust te maken dat er een virus is die gemeen om zich heen slaat. Houd 1,5 meter afstand en was je handen goed met water en zeep voor minimaal 20 seconden.

Denk aan de mensen om je heen, houd afstand en blijf gezond!

Wij van Facecover.nl maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.