Geen producten (0)

Het nut van mondkapjes

Met Singapore en Taiwan is Hongkong een van de weinige plaatsen waar de verspreiding van COVID-19 tot nu een veel trager verloopt dan in andere landen. En in Hongkong komt dat vooral door de burgerinitiatieven, die het virus hebben weten in te dammen. Het bewijs van het nut van een mondkapje. 

 

In Hongkong helpt ook een goed gezondheidssysteem, dat al ervaring had opgedaan met SARS en MERS, mee met tegengaan van verspreiding, maar opvallend is dat de bevolking heel alert reageerde.

Wat doen ze dan?

Voor de bevolking van Hongkong is het dragen van mondkapjes een vanzelfsprekende eerste actie bij een virusrisico. Niet alleen om je te beschermen, maar vooral ook om niet het virus te verspreiden. Kenneth Kwong is een gepensioneerde scheikunde leraar en één van de vele mensen die actie ondernamen.

'Jullie zijn gek'

Dat niemand in Europa nog mondkapjes draagt verbaast Kwong. "Jullie zijn gek! Waarom geeft de overheid niet het goede voorbeeld? Mondkapjes gaan de verspreiding van vochtdruppeltjes uit de longen tegen en het voorkomt dat je met je handen je mond of je neus aanraakt.

Kwong denkt dat het mede de mondkapjes zijn die hebben geholpen om het coronavirus in te dammen. "Ik denk dat het naast de sociale onthouding de belangrijkste reden is waarom we het tot nu toe in Hongkong goed doen."

 

Bekijk de video die AVROTROS EenVandaag maakte. 

 

 

 

Hartelijk dank aan 1vandaag voor tekst en video. 16 maart 2020

Wij van Facecover.nl maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.